perjantai 17. syyskuuta 2010

Meidän arki


Päivi haastoi blogissaan kertomaan normipäivän tapahtumista..

No, minähän käyn noin neljänä päivänä viikossa töissä Helsingissä, ja tässä tulee siis normi työpäivä.
Ne vapaat on sitten vähän erilaisia, kuten enemmän pyykkäämistä ja siivoamista ;D

Torstai:
klo 7.30 kello herättää, en jaksa nousta, painan torkkua.

8.00 nousen ylös, mies ja tyttö vielä unten mailla..
Laitan tiskit ja pistät kaffit tulille..
Näppäsen kuvat arpajaispalkinnosta.

8.30 sängystä kuuluu: ÄIKII!!, tyttö herää, mies herää.
laitan pyykit, syödään aamiainen, siistiydyn ja puen. Tytölle myös vaatetta.
Miehellä on vapaa päivä, eli raksa kuteet päälle. (pukee itse ..)

9.20 Lähdetään päiväkotiin, mies jää raksalle. Tyttö viuhahtaa sisälle, menee piirtämään muiden kanssa :)

9.25 Lähden kohti junaa, käyn ensin äitiä moikkaamassa töissä, meikkaan siellä.

10.00 Nappaan metrolehden, jonka luen junassa ja täytän ristikon.

10.40 Juna perillä. Vien paketin postiin.
Sitten iso latte mukaan, ja töihin. (tää on niin rutiini.. !)

Työpäivän aikana.. teen arvonta postauksen katson fb:n sähköpostit ym. Välillä palvelen asiakkaitakin.. ;D

14.15 Käyn stockkalla, olen menossa hakemaan evästä, mutta käynkin lasten osastolla katsomassa varsilenkkareita tytölle. Järkytyn hinnoista, poistun häntä koipien välissä ruokapuolelle..

18.00 Lompsin junalle ja jännitän lähteekö ajoissa..(parina päivänä takkuillut aika paljon..)
Menen istumaan, löydän mukavaa juttuseuraa tutusta kasvosta joka kulkee samalla junalla.

19.05 Juna taas vähän myöhässä perillä :(
Autoilen kotiin.

19.20 Kotona, yleensä tyttö on miehen kanssa kotona, mutta nyt on mennyt naapuriin mummolle. Mies raksaa edelleen.
Haen tytön, joka ei ole nukkunut silmääkään päiväunia ja on jo todella väsynyt.
Mennään melkein suoraan iltapalalle ja luetaan kirjaa, halitaan.

20.15 Tyttö menee nukkumaan, itse omaan sänkyyn!
Huom! vielä kuukausi sitten nukutettiin viereen, ja nukutus kesti noin 30-40min!

20.30Vanha lapsuuden ystävä on lähdössä puoleksi vuodeksi ulkomaille, puhutaan puhelimessa ja mietitään keretäänkö vielä näkemään ensi viikolla.

21.00Valmistelen huutonet postipaketit ja laitan sähköpostia ostajille.

22.00 Menen suihkuun, sen jälkeen käyn netissä, makoilen hetken miehen vieressä sohvalla.
Menen nukkumaan.

Siinäpä se, tällaista arkea en jaksa kyllä kovin kauaa. Tähänkin on tulossa muutoksia, mutta jouluun asti nyt ainakin näin.

(kuva on otettu aiemmin, eilen oli paremman tuulinen aamu.. ;D)

Ja ne lenkkarit on vielä hankinnassa, kaikki varrelliset tosiaan maksoivat 70-80€, minusta tuo tuntuu kalliilta! Menevät kuitenkin ihan kohta pieneksi, ehkä keväällä menisivät vielä hyvässä lykyssä.
Olen löytänyt usein alesta hyviä laatuvaatteita puoleen hintaan, siksi en varmaan raaski maksaa täyttä hintaa :D Pitäisikö kuitenkin ostaa..?
Sisävaatteita ostan perusketjuista, eivätkä ne mielestäni ole kalliita. Mutta ulkoilu vaatteisiin saisi uppoamaan omaisuuden. Enkä merkeistä tajua tuon taivallista..!
Paitsi nämä kotimaiset tutut merkit.
Tällähetkellä meillä on talveksi alesta hankittu laatuhaalari ja toinen saman tyyppinen kirpparilta(oli muuten hyvä löytö) varapuvuksi. Nämä yhteensä 60€, ei minusta paha!?


Mitä mieltä te olette?
Kuinka paljon olette valmiita maksamaan lastenvaatteista?

Entäs omista?
Olenko liian pihi?


Ja muistakaa hyvät ihmiset arvonta edellisessä postauksessa!


Mukavaa perjantaita!

9 kommenttia:

  1. Mukava, kun vastasit haasteeseen! Kiva oli lukea teidänkin päivän kulusta, meidän viime syksy kulki aika samoilla reiteillä... enkä muista siitä syksystä enää juuri mitään. :/

    Mä olen noista vaateasioista ihan samaa mieltä! En ole itse yhtään merkkitietoinen, en vaatteissa sen enempää kuin sisustuksessakaan. Mulle on aivan sama, onko haalarit ticket to heavenia vai henkkamaukkaa. (meillä jälkimmäistä pääasiassa, koska ollaan tietenkin persaukisia ;))

    En maksais kyllä ihan noin paljon lenkkareista, kun niin nopsaan tosiaan menevät pieneksi. Tytön vaatteet meillä tietenkin kiertää pienemmälle, joten niitä katselen sillä silmällä, että kestävät kahdella.

    Mukavaa viikonloppua! :)

    -Päivi-

    VastaaPoista
  2. Kyllä kylmä hiki nousee aina pintaan, kun ostaa lapsille ulkovaatteita tai kenkiä. Mun mielestä 70 euroa on ihan liikaa kengistä, mutta toisaalta pidän tärkeänä panostaa kunnon kenkiin. Yleensä kyllä aina oon löytänyt kengät jostain tarjouksista, usein maksanut noin 50 euroa, mikä sekin on tosi paljon! Meillä onneksi on aina toinen käyttäjä ja kolmaskin, jos ei osta pinkkejä! :)

    VastaaPoista
  3. Huh, mitä hintoja totisesti vaatteissa!! :0 Meillä ostetaan kaikki lastenvaatteet (myös kengät) kirppiksiltä, tai sitten tutuilta tullut vanhoja vaatteita. Ite kun olen kotiäippänä (ja toivottavasti saan olla pitkään ;D) niin vaatekulut on ne mistä voi nipistää ja mihin ei euroja paljon upoteta. ;) Ja nämä pienet kasvaa nyt niin nopeastikin ettei ole mitään järkeä ostaa upouusia satojen eurojen pukuja. Niin ja omatkin vaatteet tulee suurimmalta osin kirppiksiltä, tai sitten alesta. ;)

    Oikein paljon jaksamisia sinulle arkeen!! ♥

    VastaaPoista
  4. Kiireiseltä kuullostaa teidän arki!Mutta sitähän se tietysti on, jos on työelämässä!:) Sama juttu meilläkin, tosin mulla ei ole kokopäivätyö,joten vapaa aikaakin hieman jää..

    Minä en osta kalliita kenkiä,kun niitä saisi olla KOKO AJAN ostamassa.Enintään 40-50 euroa laitan.Ja pukuun käytän enintään 80 euroa.Aina vaan parempi jos tarjouksessa on!:)

    VastaaPoista
  5. No et ole pihi!
    Meillä katsotaan vaatteiden hintoja tarkkaan. Kevät ja syksy on aina sellasta vaatteiden hankintaa että sataset vaan viuhahtaa tililtä kun lähdetään ostamaan ne kengät, ulkopuvut sun muut (kertaa kuusi!!). Ja sitten itse tuleekin usein todettua että "ehkäpä minä pärjään vielä noilla entisillä vaatteilla...".
    Yleensä katsastan ensin alelaarit ja nettiputiikeista ale puolet. Jos ei niistä löydy niin käyn mahdollisuuksien mukaan kirppareilla. Jos ei sieltäkään löydy niin sitten ostetaan uutta. Kengät kyllä ostetaan pääsääntöisesti uusina.
    Kengät pitäis saada max.30€:lla paitsi talvikengistä joutuu pulittamaan n.50€, ulkopuku (housut + takki), oli se nyt sitten välikausipuku tai talvipuku niin n.50-60€:lla. Paitsi laskettelupuvuista joutuu kyllä maksamaan enemmän. Haalarit myös max. 50€.
    Nämä hinnat siis ihan uusista vaatteista.
    "Sisä"vaatteet ostetaan myös alesta tai kirpparilta hyvin usein. Jos ei niistä löydy niin sitten vasta uusinta uutta.

    Merkkien perässä ei juosta vaan katsotaan muuten laatu sekä miltä muuten vaate näyttää.
    Vaikka esikoinen on 15v teinityttö, jonka luulisi kuluttavat kaikki rahat vaatteisiin ja luulisi myöskin katsovan just sitä merkkiä niin eipäs katsokaan, äidin tyttö ;)
    Itseasiassa tämä löytöjen teko kirpparilta tai alesta on oikein harrastus meillä. Tulee hyvä mieli kun saa halvalla just sellaista mitä on halunnut :)

    VastaaPoista
  6. Pitää sitä vähän pihi ollakkin! Minä tyhmä menin ostamaan vuosi sitten syksynä aivan liian kalliit Vikingin gore tex-varsilenkkarit ja eihän ne mahtunu ku sen yhen syksyn ja keväällä vähän aikaa. Se siitä sitten! :/ Kaiken huipuksi minulla on paha tapa antaa lasteni vaatteita lähes puoli-ilmaseksi eteenpäin, saisin niistä varmasti kirpparillakin enempi!

    VastaaPoista
  7. Sama homma täällä, en ole mikään merkkiuskoinen, enkä osta älyttömän kalliita vaatteita! Kolme lasta kun on vaatetettavana, niin kyllä siinä miettii mihin rahansa laittaa... Eri asia varmaan olisi jos lapsia olisi yksi??? Tai ehkä ei sittenkään ;)
    Et ole pihi!!! :D

    VastaaPoista
  8. Kiva oli lukea teidän päivän kulusta :)
    Minä olen aika pihi kaikissa ostoksissa, tarkkaan mietin ostokset ja vaatteissa varsinkin saa säästettyä paljon jos ostaa alesta, en sanoisi että olet pihi vaan fiksu ;)

    VastaaPoista
  9. Mukava kuulla teiltäkin ostotottumuksia :)
    Tytölle hankittiin sitten prismasta varsilenkkarit hintaan 25€, ei ole merkkikamaa.. ja hyvät on ;)

    VastaaPoista