maanantai 13. heinäkuuta 2015

Ektorpin pesukonevärjäys


Okei, edellisestä postauksesta on venähtänyt vaivaiset kaksi vuotta! En ole kuitenkaan sulkenut blogia kun ajattelin että ehkä haluan vielä jakaa sisustusjuttuja täällä. No nyt se päivä sitten koitti :)

Olohuoneemme kaipasi jotakin uutta. Kaipaa toki edelleen lisää, mutta tästä lähdetään liikkeelle.
Lähtötilanne oli valkoiset Ikean Ektorp sohva ja nojatuoli sekä rahi. Pienen googlailun jälkeen ostin kaupasta Nitorin pesukoneväriä, ja ei muuta kun kokeilemaan. Sohvaa en lähtenyt värjäämään, mutta sen sijaan värjäsin sohvan päälle tulevan peiton.

Peitto on iso parisängyn päiväpeitto joka painaa 2,6kg. Laitoin koneeseen kaksi pakettia väriä sävyssä antrasiitti sekä yhden paketin värjäyssuolaa. Ajattelin, että ei haittaa, vaikka väriä on vähemmän kuin mitä ohjeessa sanotaan. Kuvittelin, että lopputulos olisi vain vaalemman harmaa. Olin väärässä. Siitä tulikin sinisempi ja aika tumma. Loppujen lopuksi väri on ihan hyvä.


Nojatuoliin ja rahiin vaihdoin värejä, koska en halunnut sinertävää enkä liian tummaa. Päädyin sekoittamaan kahta sävyä, myyränharmaa sekä antrasiitti. Koneeseen yksi paketti kutakin ja suolapaketti päälle. Laitoin nojatuolin rungon päällisen sekä rahin helman samaan koneeseen ja toiseen koneelliseen nojatuolin ja rahin tyynyjen päälliset.

Painoa näillä oli vähemmän kuin peitolla joten ajattelin värin riittävän hyvin. Ja niin se riittikin. Väristä tuli melko tumma, mutta mikä positiivista, väri ei taittanut siniseen tälläkertaa.

Ikean päälisissä on vain melkoisia laatueroja, nimittäin rahi ja nojatuoli eivät tulleet aivan saman värisiksi. Väri tarttui niihin eri tavalla. Myöskin nojatuolin rungon päällinen jäi epätasaisen väriseksi. Se ei minua kuitenkaan haitannut, kun kyseessä oli vanha ja kulahtanut päälinen jo alkujaan. Se kyllä saattaisi tasottua jos sen värjäisi uudestaan.


Tilasin vielä Ellloksen ja H&M nettikaupoista uudet tyynynpäälliset sohvatyynyihin. Kyllä nyt on niin ihanan raikasta ja kiva saada vähän uutta!


Jos päädyt värjäämään Ikean päällisiä, kannattaa muistaa että helmassa olevat valkoiset tikkaukset jäävät valkoisiksi. Minua ne eivät kuitenkaan haitanneet.


Terkuin

Suvi

2 kommenttia: